divendres, 26 de març del 2010

RECEPTA: Rubiols




Avui les postres de Pasqua



RUBIOLS
(Recepta segons Antònia Ramis)

Ingredients
100 g de sucre en pols
200 g de saïm
2 vermells d'ou
100 cc d'oli
100 cc d'aigua
750 g de farina de panades

Per al farcit: cabell d'àngel, brossat o confitura d'albercoc.

Estris
Bol, Cullera, Aprimador, Motlle per a fer rubiols, Llaunes, Paper d'estrassa o una bossa de plàstic tallada, Forqueta
Elaboració
La preparació de la massa es fa mesclant en el bol el sucre, el saïm (que hauríem d’haver tret de la gelera per tal que estigui menys fort), els vermells d'ou, l'oli i l'aigua. Es mescla bé amb la cullera, ajudant-nos amb la mà, i afegim la farina. Removem bé de nou i mesclam fins aconseguir una massa homogènia, que deixarem en repòs una estona.
S'agafen bocins de massa i s'aprimen a sobre del paper d'estrassa o d'una bossa de plàstic tallada, perquè la massa no s’aferri a damunt la taula. Una vegada ben estirada la massa, es posa el farcit ben enmig de la massa. Es doblega la massa cap a nosaltres estirant el paper o la borsa, de manera que el farcit quedi "tancat" a l'interior. El paper o plàstic es retira i amb el motlle es retalla el rubiol. Es pot decorar la vora del rubiol amb el mànec d'una forqueta, fent relleus diferents segons el farcit, que permetran identificar el contingut del rubiol.

Els rubiols es posen al forn a 200ºC sobre una llauna untada amb saïm, es baixa la temperatura a 180ºC i es deixen aproximadament 25 minuts. Cal vigilar que no es coguin massa. En tenir-los llests els deixam refredar una mica. Recordau que convé menjar els rubiols de brossat el mateix dia per tal que estiguin al seu punt. Els altres (de confitura...) són bons durant més temps.

Bon profit!

Si voleu aprendre de fer més plats de cuina mallorquina podeu consultar el bloc d'on hem extret aquesta recepta: http://receptesaquatremans.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada